Signature Series hi-res Walkman met ES-versterker en hoofdtelefoon

Geschreven door Richard

Walkman NW-WM1Z en NW-WM1A
Hi-res Walkman met gebalanceerde aansluitingen

De NW-WM1Z is een buitengewoon hoogwaardige Walkman. Over elk onderdeel is nagedacht. De behuizing is van zuurstofvrij koper. Koper elimineert interferentie door ongewenste signaalbeïnvloeding. De kabel-aansluiting is voorzien van gevlochten draad. De geselecteerde condensatoren garanderen stabiele stroomvoorziening en zijn tevens geselecteerd op duurzaamheid. De geluidskwaliteit wordt daardoor door het toestel zelf op geen enkele wijze beïnvloed. De weergave is zeer natuurgetrouw. De speler kan overweg met DSD (tot 11,2MHz) en tot 192kHz PCM-signalen. Diverse technieken zorgen voor verbeterde weergave van gecomprimeerde audiobestanden. De speler heeft een opslagcapaciteit van 256 GB (tot 1600 hi-res audiobestanden).

De NW-WM1A heeft geen koperen, maar een aluminium behuizing en is bijzonder stevig en duurzaam gebouwd. De aansluitkabels van versterker naar uitgang zijn voorzien van zuurstofvrij koper voor minimale weerstand. De opslagcapaciteit bedraagt 128 GB (tot 800 hi-res audiobestanden).

Zo indrukwekkend als de spelers zijn, zo indrukwekkend zijn de prijzen ook:
NW-WM1Z: adviesprijs € 2.727,--
NW-WM-1Z: adviesprijs € 992,--
Ik zou de speler dolgraag willen testen, maar dit komt helaas ver boven mijn budget.

Koptelefoonversterker TA-ZH1ES

De TA-ZA1ES is voorzien van een digitale S-Master HX Hi-Res audioversterker en kan resoluties aan tot 22,4MHz DSD en 32 bits 768kHz PCM! Bij de ingangen is er keuze uit gebalanceerde en niet-gebalanceerde aansluitingen. Gebalanceerde aansluitingen hebben het grote voordeel dat de lengte en kwaliteit van de kabel nauwelijks vat hebben op de signaaloverdracht en daardoor blijft de geluidskwaliteit optimaal. De behuizing is zeer sterk en de gebruikte onderdelen duurzaam en bieden hoge prestaties. Die adviesprijs bedraagt € 1.653,--.

Koptelefoon MDR-Z1R

Met trots meldt Sony 'Made in Japan'! Dat doet me denken aan Sony-spullen uit de jaren 70, 80 en 90: duurzaam en goede kwaliteit tegen betaalbare prijzen. De MDR-Z1R (R van Reference?) is voorzien van een hoogwaardige HD-driver van 70 mm en een nieuw ontwikkeld diafragma met een dome van magnesium. Hierdoor worden hoge tonen zeer correct en nauwkeurig weergegeven, zonder de irritatiegrens te bereiken. Er is veel aandacht besteed aan het opheffen van resonanties. De kussens zijn van schapenleer en is daardoor niet alleen heerlijk zacht, maar vermijdt lekkage van geluid. De aansluiting is gebalanceerd en de kabels zijn van zuurstofvrij koper. Om de koptelefoon compleet te maken wordt deze geleverd in een luxe opbergkoffer met satijnen voering. De verkoopprijs ligt rond de € 2.200,-- en wordt eind dit jaar in Nederland verwacht.

Enkele video's van Sony:

Registreer of meld je aan om te reageren.

Categorie: